İçerik PazarlamaSEO

2019 Yılında SEO ve İçerik Pazarlamada Nasıl Avantaj Sağlanır

İçerik pazarlamacılarına iyi haberlerimiz var. SEO gerçek anlamda değişimlere uğramadı. Bu yazıda 2019 yılında SEO çantanızdan nasıl büyük kazanımlar elde edeceğinize değinilmiştir.

2019 yılı neredeyse geldi ve her pazarlama departmanı yeni yıla giriş için bir takım tahminlerde ve planlamalarda bulunuyorlar. Peki, SEO açısından durumunuz ne?

Şu sıralar eski SEO çalışmalarınızı bir kenara bırakıp yeni çalışmaları denemek ve yeni yıla hazır olmak için çok iyi bir zaman. Stratejiler konusunda doğru amacı hedeflemiş olduğunuzdan, hedefin tüm şirket kapsamında anlaşılabilir ve uygulanabilir olduğundan emin olun. Google, kullanıcıların iş başında olduğunu söylüyor ve tahmin edebileceğiniz gibi sizin bunu düşünmeniz gerekiyor!

Google’ın Hedefi Değişmedi

Birçok içerik pazarlamacısı yapılan sayısız değişikliğin ardından bugün SEO çalışmalarının tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyor.

Evet, SEO yıllar içerisinde bazı değişikliklere uğradı ancak Google hiç değişmedi. Google daima kullanıcılara en iyi sonuçları sunmak ile ilgilendi. Zamanla SEO değişiklik gösterdi çünkü çok fazla sayıda pazarlamacı kısa vadede kazanmayı amaçladı.

Google Algoritmalarının Evrimi

Rand Fishkin’e göre, Google ve SEO hakkında fazla bir değişiklik yok.

Buradaki problem ise tüm bu kısa yoldan kazanma çabalarının Google’ın hedeflerine aykırı olmasıdır. Tüm bu çalışmalar Google’ın arama motorunun insanlara daha az uygun olmasını sağladı. Kötü arama sonuçları daima kullanıcıyı diğer arama motorlarına yönlendirdi ve bu Google’a zarar verdi.

Google bunları nasıl cevapladı? Panda, Penguin, manüel cezalar… ve liste uzadı gitti. Sonuç olarak pazarlamacılar Google’a karşı sağlıklı bir korku beslemeye başladılar.

2018 yılının sonlarına yaklaşırken bilmemiz gereken artık tek bir gerçek var. SEO profesyonelleri artık bunu kabul etmeliler. Kısa yoldan kazanma diye bir şey yok. Google, en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya çalışıyor ve siz bunu hile yoluyla sunamazsınız.

SEO Artık Bir Departman Değil (Link Oluşturma Hiç Değil)

Eğer SEO hala sizin pazarlama çalışmalarınızın bir parçası haline gelmemişse artık bakış açınızı değiştirme zamanı gelmiştir. SEO çalışmalarının başarısı artık yükselen çeşitlikteki faktörlere bağlıdır, markanızın popülerliğinden başlar ve gerçekleştirdiğiniz etkinliklerin etkisine kadar uzanır.

İşin ehli olan SEO ekipleri artık SEO çalışmalarının ötesinde politikalar ve stratejiler geliştirebilme yeteneklerine sahip olmak istiyorlar. Bu site tasarımı, içerik pazarlamasını geliştirme, pazarlama teknolojisi, sosyal medya, markalaşma, halkla ilişkiler, kurumsal pazarlama ve daha birçok unsuru kapsıyor. Bu alanları SEO ile koordine etmek ve bütünleştirmek artık bir fazlalık değil, bir gereklilik.

SEO Kapsamında Doğru Pazarlamacılarla Çalışın

En iyi SEO uzmanlarının derin teknik bilgilere ve algoritmanın teknik detaylarını tamamen anlamak gibi kabiliyetlere sahip olması gerekmiyor. Bu alanın gelecekteki uzmanları… pazarlamacılar! Açık ve net. Eğer SEO takımınızı değiştirmek istiyorsanız veya bir ekip üyesi arıyorsanız veya bir SEO ajansı ile çalışmak istiyorsanız kesinlikle bakınmanız gereken şey akıllı pazarlamacılar olmalıdır.

En iyi SEO takım üyesi işinin ehli olan bir pazarlamacıdır. Bu pazarlamacı kitlelerle anlaşılabilir bir yoldan bağlantı kurabilmeli, gerçek anlamda yaptığı testlerle varsayımları doğrulamak ve zengin, etkileşimli bir satış hunisi tecrübesi oluşturmalıdır. 2019 yılında uzun vadeli büyük kazanımlar elde etmek isteyen SEO uzmanı kazançlı çıkacaktır. Sağlam bir şekilde markanın kitlesini oluşturmalı ve kısa vadeli sonuçlar ortaya çıkaracak unsurlardan uzak durmalıdır.

Eğer siz de bir SEO uzmanı ile çalışıyorsanız olası endişelerinizi gidermek için mutlaka okumanız gereken bir içerik: https://furkangokcol.com/seo-musterilerinin-endiselenmemesi-gereken-5-durum/

SEO takımınız gerçek anlamda güçlü pazarlamacılardan oluşuyorsa, onları pazarlama yeteneklerini kullanmak konusunda teşvik edin ve SEO formüllerinden uzak durmalarını sağlayın.

Örneğin, birçok SEO projesi hala zamanlarının büyük bir bölümünü anahtar kelime yerleştirmeye ve anahtar kelime yoğunluğuna ayırmaktadır. Ancak uzmanlar benzer enerjiyi kullanıcıyı memnun etmeye ayırırlarsa (tıklamaları yükseltme, hemen çıkma oranını düşürme), SEO kampanyaları ile daha büyük bir etki oluşturabileceklerini göreceklerdir.

SEO kampanyanızın en büyük riski kullanıcıyı unutmak ve bu çalışmaları formül bazında düşünmektedir.

Tüm SEO Formülleri Bozulacak (Bazıları Yakın Zamanda)

Bozulmayacak işlemler sadece şunlar olacaktır:

Kullanıcıya somut faydalar sağlayacak işlemler. Örneğin, editör takımı düzenli olarak içerikler üretebilirler ve bu içerikler bir öncekinden daha değerli olabilir.

Sadece SEO faydaları değil, birden fazla fayda getiren işlemler. Bu popüler bir yayın konusunda düzenli olarak bir yere sahip olmak ile örneklendirilebilir. Bu sayede doğrudan SEO faydası anlamına gelen daha fazla gelen link alabilirsiniz ama bunun dışında marka bilinirliği artabilir, yeni kitlelere sahip olabilir, bir tür liderlik oluşturabilirsiniz.

Her Şey Kullanıcıyla İlgili: Bu Ne Anlama Geliyor?!

Her şey kullanıcıyla ilgili düşüncesi dikkat edilmesi ve dinlenmesi gereken bir paradigmadır. SEO ekibinizde yer alan üyeler veya çalışanlar kullanıcının deneyimini iyileştirmek için öneriler sunuyorlar mı? Kullanıcının sitenizdeki deneyimini memnun etmek için ölçümleri takip ediyorlar mı?

Öneriler, doğal olarak epey tekniktir ve herhangi bir ölçüm yapıp kullanıcıya değer katmazsanız kırmızı bayraklar ile karşılaşırsınız. Googlebot’u değil kullanıcıyı düşünmelisiniz.

Teşvik edici, kullanışlı, yardımcı olan bir site oluşturarak kullanıcının sitenize geliş nedenine olumlu bir karşılık verebilmek Google’ın dikkatini çekmek için oluşturulan stratejinin temelidir.

SEO çalışmalarınız işe yaramasını bekliyorsanız pazarlama departmanının yanına ufak bir ek yaparak, hızlı ve ucuz çözümlerle kazanımlar elde etmeye çalışmak ile bu mümkün olmayacaktır.

Etkili SEO çalışması demek Google’a karşı çalışmak değil, onunla birlikte çalışmak demektir. Algoritma güncellemelerine ve pazarlama, müşteri hizmetleri, satışlar, halkla ilişkiler, markalaşma ve site geliştirme gibi unsurlara karşı hareket etmemelisiniz. 2015 yılında geriye yaslanmalı, bakış açınızı geliştirmeli ve sizin için faydalı olacak SEO çalışmasını bulmalısınız.

Değerli okurlarım içeriğimi sonuna kadar incelediğiniz için teşekkür ederim. Eğer içerik pazarlama ile ilgili daha fazla içeriğimi incelemek isterseniz hemen https://furkangokcol.com/icerik-pazarlama/ bağlantısını takip edin!

Furkan GÖKÇÖL

Zamanın başlangıcında kendimi acil sağlık sektöründe geliştirmiştim. Ancak tam şu anda dijital pazarlama ve özellikle de arama motoru optimizasyonu konusunda kurumsal firmalara ileri düzey çözümler sunuyorum. Bütün bu yoğun serüvene istinaden şu an Nişantaşı Üniversitesi'nde Yeni Medya son sınıf; Psikoloji üçüncü sınıf öğrencisi olarak akademik hayatıma devam ediyorum.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Çok sağolun yazı için içerik baya yararlı oldu sağolun 2015 e giriş yapmanız çok iyi olmuş

  2. Google ın mantığını kavramada yardımcı olan yazınız için çok teşekkürler.
    Biraz daha eski kafayla çalışanlara nispeten açıklayıcı olmuş.

    Kaleminize sağlık.

  3. Yararlı bilgiler barındıran bir yazı olmuş. Tavsiyeleriniz için teşekkürler 🙂

  4. Çok faydalı bilgi saol arkadaşım bir bize faydası olmadı demeyelim ama daha ileri derece çalışma yapamadık öğrenme aşaması devam etmekte

  5. Hocam bir çok yazınızı sitemizde uyguladık bayindirtomruk.com gayet verim aldık, başarılarınızın devamını diler, güncel içerikleriklerinizin devamını dileriz.

  6. Çok teşekkür ederim yazı için yararlandım allah razı olsun emeginize saglık

  7. Geçmişte arama motorlarına baktığımız zaman bizlere örneğin, Kelebek kelimesini araştırıyoruz bize sonuç olarak gösterilen, “AT” ne kadar alakasız değil mi? Şimdi ise seo çalışmasını tamamen kullanıcı odaklı yapmak zorundayız. Kelebek ise kelebek sonucudur. O yüzden sizin bahsettiğiniz gibi bu bozulmayacaktır. Çünkü arama motorlarının ekmek kapısı budur. İleride seo’nun nasıl olacağını da çok güzel anlatmışsınız teşekkürler.

    1. Merhaba Merve Hanım, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olabildiğime sevindim.

  8. Paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim faydalı olacağını da düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu