9 Adımda E-Ticaret SEO Rehberi
Değerli okurlarım, bu içeriğimde e-ticaret SEO üzerine benzersiz bir paylaşımda bulunmak istedim. İçeriğimi mutlaka sonuna kadar incelemenizi tavsiye etmekle beraber aklınıza takılanları bana yorum olarak iletebilirsiniz.
E-Ticaret işletmeleri Google sıralamasına göre hayatta kalırlar veya son bulurlar. Bu nedenle düzenli SEO denetimlerinin yapılması şarttır. Kapsamlı bir e-ticaret SEO değerlendirme çalışması yapmak sadece sitenize soluk aldırmak anlamına gelmez. Bazı problemlerin çözülmesi hızlı ve kolaydır ama bazılarının ortadan kaldırılması haftalar veya aylar sürebilir. Bu sorunları ve olasılıkları tespit edebilmek için bilgi sahibi olmaya çalışmak iyi bir başlangıç noktasıdır. Bir değerlendirme çalışması yaparken nelere göz atmalısınız? Bulduğunuz sorunları nasıl çözebilirsiniz? E-Ticaret sitenizini SEO açısından denetlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine aşağıda değinilmiştir.
İçindekiler
- 1. Zayıf ve Kopya/Çift İçeriklerin Dışarı Atılması
- 2. Standart Etiketlerin Kullanımı (Canonical URL)
- 3. Bağlantı Değeri ve Taranabilirlik Dengesi
- 4. Kategorilerin Sayfalandırılması
- 5. Site Haritasını Güncel Tutun
- 6. Schema Biçimlendirmesini Kullanın
- 7. Kolay Gezinti için Taksonominin Basitleştirilmesi
- 8. Olabildiğince Hızlandırın
- 9. Tüm Sayfaları Hatalar için Takip Edin
- Sonuç
1. Zayıf ve Kopya/Çift İçeriklerin Dışarı Atılması
Sitenizde taranacak ne kadar fazla içerik varsa Google sitenize trafik yönlendirme konusunda bir o kadar istekli olacaktır. Farklı sayfalarda benzer içeriklerin yer alması durumunda trafik değerlerinde ayrıştırma yaşanır ve tekil sayfalara daha zayıf trafik gitmesiyle karşı karşıya kalınır. Kopya veya çift olarak adlandırılan içerikler ne kadar fazlaysa sitenin ortalama SEO değerinde azalma görülür. Kopya içerik aynı zamanda algoritma tarafından uygulanacak cezalara açık kapı bırakmak anlamına gelir ve bu cezalar uğraşılması en zor SEO problemlerinin başında gelmektedir çünkü bu cezaları aldığınızdan haberiniz dahi olmayabilir. Trafik değerlerinizde keskin düşüşler yaşanmaya başlar. Bir algoritmanın güncellemesiyle yaşanacak bu durum karşısında belki haftalarca belki de aylarca arzu ettiğiniz trafikten geri kalabilirsiniz. E-Ticaret siteleri için trafik büyük önem arz etmektedir çünkü trafik doğrudan satışlara yansıyan bir niteliktir.
Kopya içerik e-ticaret sitelerinde karşılaşılan en belirgin sorunların başında gelmektedir ve e-ticaret SEO açısından en fazla dikkate alınması gereken unsurdur. Öncelikle kopya içerikler bir sitenin içerisine nasıl doluşur bunu öğrenmek gerekmektedir.
Sitenin içerisinde bir içeriği diğer bir sayfaya aktarmak oldukça kolaydır. Bu aktarım kopya içeriği oluşturmak anlamına gelir. Her ne kadar kopya içerikten olabildiğince uzaklaşmak isteseniz bile ürün açıklamaları ve diğer site elementlerine yer verirken bu durumu göz önünde bulundursanız dahi kopya içerik oluşturma ihtimaliniz vardır. Bir müşteri veya kullanıcı sitenizde yer alan bir sayfaya farklı bir biçimde ulaşırsa, örneğin Google aramasından değil de bir menüden doğru gelirse yeni bir URL oluşturulmuş olur. Bu URL bir sayfaya açıldığı zaman ilgili sayfa diğerleriyle aynı ise Google bunu yakalar ve sizin kopya içerik oluşturduğunuzu düşünüp sizi cezalandırmaya çalışır.
Kopya içerik sorununun yaşanmasını nasıl engellersiniz?
- Ürün açıklamaları daima size ait olmalıdır. Asla üreticinin size sunduğu tanıtımları kullanmamalısınız.
- Sitenizde yer alan robots.txt dosyasını kullanarak sitenin üst kısmı ve alt kısmı gibi sabit ve tekrarlanan alanların taranmamasını sağlamayı düşünebilirsiniz.
- Standart etiketleri kullanarak yanlışıkla oluşacak kopyalamaların önüne geçmeyi düşünebilirsiniz.
Kopya içeriklerle tek tek uğraşmamanız açısından size yardımcı olabilecek çeşitli araçlar bulunmamaktadır. DeepCrawl aracından faydalanarak bir sitenin mimarisini inceleyebilir ve olası URL ve HTML etiketleri hatalarına karşı gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.
İçerik açısından ise DeepCrawl kopya içerikleri tespit edebilir ve bunları önem sırasına göre düzenleyerek size gösterebilir. Geniş ürün hatlarına veya yönlü gezinti ögelerine sahip e-ticaret siteleri için bu önem sırası oldukça değerlidir.
2. Standart Etiketlerin Kullanımı (Canonical URL)
Standart etiketler, Google’a sitenin hangi parçasının standart, temel yani kalıcı olduğunu bildirir. Birkaç kullanıcı farklı rotaları takip ederek bir sayfaya ulaşmaya çalıştığı zaman oluşan URL’ler sonucunda iki durumla karşı karşıya kalınır. İlk olarak Google bunları farklı sayfalar olarak görürler ve trafiği bunlar arasında paylaştırır ve sayfa otoritesi hızla inişe geçer. İkincil olarak ise Google her sayfayı kopya olarak görür.
Standart etiketlerin kullanımı durumunda Google bu sayfaları dizine eklemek ve kopya içerik olarak görmek yerine bunları es geçer. Standartlaşma yanlış yapıldığında ise daha farklı bir sorun ortaya çıkar. Apache veya Microsoft IIS kullansanız dahi benzer durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Farklı yazılan ama sonuçta aynı noktaya çıkan sayfa yapılarına sahip olabilirsiniz.
Farklı yazılan ama aynı noktaya çıkan sayfaları Google ayrı ve özgün sayfalar olarak görür ve trafik değerleri bölüştürülür. Bir sayfa 1000 ziyaretçi alıyorsa Google’ın algoritmasında aynı yere çıkan kaç tane URL varsa ona bölünür. Örneğin 4 URL aynı noktaya çıkıyorsa Google’ın algoritmasında trafik rakamları 250 olarak görünür. Her ne kadar diğer sayfalar ekstra trafik alsalar bile bunda bir değişim söz konusu olmaz.
Standart etiketleri (Canonical URL yapısı) kullanarak bu problemin önüne büyük ölçüde geçebilirsiniz. Sayfalarınızı etiketleyerek Google’ın onları nasıl dizinleyeceğine karar verebilirsiniz. Bu oldukça basittir ve geniş kapsamlı e-ticaret sitelerinde dahi uygulanabilir. Ayrıca bu yapı e-ticaret SEO bakımından web sayfanız için olmazsa olmazdır.
3. Bağlantı Değeri ve Taranabilirlik Dengesi
Bağlantı değeri ve taranabilirlik benzer şeyler olmasa bile dikkatli olunmadığı zaman birbirlerinin ayağına çelme takacak kadar sıkıntı oluşturabilirler.
Taranabilirliği zayıflattığı için dizinlenmesini istemediğiniz çok fazla sayfa varsa robots.txt yardımıyla noindex ve disallow tanımlamalarını yaparak bunların taranmamasını sağlayabilirsiniz. Bu tarama anlamında size avantaj sunar ancak bu sayfalara yönlenen yüksek otorite değerine sahip bağlantılara sahipseniz Google bunları görmezden gelir ve olası otorite payından mahrum kalırsınız.
Dizinlemeye izin vermeme ve Google’ın botlarının sayfaları tarayarak ilerlemesi, bağlantı değerlerinden geçmesi ve standartlaşma arasında uyumlu bir denge bulunmaktadır. Bunların nasıl uygulandığı konusunda geniş kapsamlı bilgilere sahip olmak zorunda değilsiniz. Bilmeniz gereken oluşan bu dengeli hattan geçiş sırasında dikkatli hareket etmektir.
4. Kategorilerin Sayfalandırılması
Küçük e-ticaret siteleri dahi sayfalandırma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Bunun ardındaki temel sıkıntı ürün sayfalarıdır. Sayfalandırma iki ucu keskin bir kılıç gibidir. Bir sitenin herkes tarafından bulunmasını istiyorsanız sayfalandırma kritik öneme sahiptir. Aynı zamanda sayfalandırma Google’ın kafasını karıştırabilir. Yine ve yeniden kopya içerik problemiyle karşılaşabilirsiniz. Sayfalandırma yapılmış bir sayfa için gelen Backlink ve diğer sıralama sinyalleri sayfalandırma yapılmış diğer sayfalara bölüştürülebilir. Bunun sonucunda oluşacak durum ise hiç kuşkusuz gelen sinyallerin etkilerinin azalmasıdır. Ek olarak geniş kategorilerde tarama sorunlarıyla karşılaşılabilir.
Dizinlenme açısından bir sayfanın tamamını görüntüle seçeneği için standart etiket kullanarak bu sorunu aşmayı deyebilirsiniz. Bu kopyalama sorunlarından uzak kalmanızı sağlayacaktır ama belirli durumların oluşmasına neden olabilecektir. Birden fazla ürünü kapsayan kategoriler ve arama sonuçları tümünü göster seçeneklerine sahip değildir. Bu durumda standartlaşma yoluna gitmeniz söz konusu olmayacaktır.
Sayfalandırılmış sayfaları farklılaştırmak istiyorsanız rel=”next” ve rel=”prev” HTML biçimlendirmelerini kullanabilirsiniz. İlk sayfayı standartlaşma yoluna gitmeyecekseniz bunu yaptığınızdan emin olmalısınız. Kopya problemleriyle uğraşmak istemiyorsanız her sayfanın kendine özgün bir URL adresine sahip olmasını sağlamalı ve standartlaşmayı uygulamalısınız. Bu teknik, tümünü göster seçeneğinin bulundağı geniş sayfalarda en etkin yöntem durumundadır. Söz konusu yolu tercih etmeniz durumunda Google etiket tanımlamalarına bakmayacaktır. Binlerce sayfaya sahip bir site için en iyi yöntem budur.
E-Ticaret SEO için sitenizi denetlerken sayfalandırma ile bağlantı kurulmamış sayfaları tespit etmeye çalışın. Bu sayfalar ya bozuktur ya da herhangi bir noktaya çıkmıyordur. Aynı zamanda sayfalandırılması gereken ama sayfalandırılmayan sayfaları bulmaya çalışın. Bunların hepsinin standartlaştırılmış sayfalardan farklı olduğunu unutmayın.
5. Site Haritasını Güncel Tutun
Eğer Google binlerce sayfayı tarayıp binlerce ürün sayfası bulacak ise bu tarama verimliliğini önemli ölçüde etkileyecektir. Yeni ürünlerin arama sonuçlarında gözükmesi uzun süre alacaktır. Site haritaları Google’ın yeni içerikleri daha hızlı bulmasını ve bunları kullanıcılara daha kolay sunmasını sağlar. İlk dizinlemeyi gerçekleştirmek otoritenin yükselmesini sağlar çünkü benzer ürün için sıralamaya sahip olmak isteyen rakiplerin sizi geçmesi gerekir.
Yeni sayfaların daha hızlı biçimde arama sonuçlarında yer almasının yanında site haritaları daha farklı avantajlar sunabilmektedir. Arama Konsolu özelliklerinden daha fazla bilgi almak, dizinleme problemlerine göz atmak, sitenin performansını gözden geçirmek gibi ek niteliklere site haritası sayesinde sahip olabilirsiniz.
Site haritanızı oluştururken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Eğer uluslararası bir işletme durumundaysanız siteniz çoklu dil seçeneğine sahip olacaktır, bu durumda hreflang kullanmanız gerekecektir. Böylece Google’ın bir kullanıcının nereden bağlandığını ve hangi dile ihtiyaç duyduğunu saptamasını sağlarsınız.
Site haritası içerisinde içerik kopyalamalarına dikkat etmelisiniz. Google tarafından herhangi bir yaptırım etkisi olmayacaktır ama site performans değerlerinin dengesiz veya gerçek dışı olması gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer sitenizin mobil ve masaüstü versiyonları birbirinden farklı ise rel=”alternate” etiketini kullanmalısınız.
Site haritası oluştururken standartlaştırılmış ve sayfalandırılmış sayfalara ek olarak PDF sayfalarının da site haritasına eklenmesini sağlayan site haritası oluşturma servislerini kullanmalısınız. Kullanacağınız servisin hatalara sahip URL adreslerini çıkaracak nitelikte olması gerekir. Böylece site haritası içerisinde yönlendirmeler ve bozulmuş linklerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
6. Schema Biçimlendirmesini Kullanın
Schema, bir sitenin arama sonuçlarının görüntülenmesini iyileştiren, insanların doğru sayfayı bulmasını sağlayan HTML etiketleridir. Schema doğrudan SEO faydaları sağlamaz. Bu etiketleri kullandığınız için Google’dan sıralama dopingi almazsınız. Aynı zamanda bunu kullanmadığınız zaman Google sizi cezalandırmaz. Bu fonksiyon arama sonuçlarının daha uygun olmasını ve kullanıcılar açısından daha anlaşılır olmasını sağlar. Kullanıcı deneyiminiz ne kadar iyiyse dolaylı yoldan elde edeceğiniz e-ticaret SEO faydaları bir o kadar iyi olacaktır. Bu sayede daha fazla ilgili trafik alabilecek ve sitenizin değerlerinin iyileşmesini sağlayabileceksiniz.
Schema biçimlendirme müşteri değerlendirmeleri veya ürün fiyatlarının arama motoru sonuçları sayfasında gözükmesi anlamına gelmektedir. Böylece kullanıcı sitede yer alan içerik hakkında daha detaylı bilgilere henüz sayfaya girmeden önce sahip olabilecektir.
Desteklenen veri türlerinden birisi ürünlerdir. Her e-ticaret sayfasının bir adım daha öne çıkmasını sağlayan bu biçimlendirme yöntemini Google’ın Data Highlighter aracıyla kolayca yönetebilir ve arama motoru sonuç sayfasında gözükecek sayfaların neler olduğuna karar verebilirsiniz. İhtiyacınız olacak tek şey sitenizin Arama Konsolu’nda onaylı olmasıdır.
7. Kolay Gezinti için Taksonominin Basitleştirilmesi
Taksonomiler tarama derinliğini, yüklenme hızını ve aranabilirliği etkiler. Tüm bunlarda iyi derecelere sahip olmak demek geniş ve yüzeysel bir taksonomi yapısına sahip olmak anlamına gelmektedir. Tam tersi ise dar ve derin bir yapıya sahip olmaktır.
İkisi arasında fark tam olarak nedir? Dar ve derin taksonomi yapısı daha fazla katmana sahiptir. Cevaplanması gereken daha fazla soru vardır. Yapılması gereken seçim çok daha fazladır. Bunların hepsi hedef noktaya ulaşmadan gerçekleşecek durumlardır. Geniş ve yüzeysel taksonomi yapısı ise birden fazla noktadan giriş, daha fazla çapraz bağlantı ve ürün sayfalarına gidişte daha az mesafe anlamına gelmektedir.
Bu durum bir içeriğe ulaşmak isteyen kullanıcı açısından önemlidir. Kullanıcı bir noktaya ulaşmak için ne kadar fazla tıklama yapıyorsa kullanıcı deneyimi bir o kadar olumsuz etkilenecektir. Bunun yaşanması SEO değerlerine doğrudan olumsuz katkı sağlar çünkü sitenin taranması daha zor olur. Özellikle çok fazla sayfaya sahip sitelerde bu durum çok daha belirgin bir şekilde yaşanır.
Geniş ve daha açık olan taksonomilerin taranması, aranması ve gezinmesi daha kolaydır. Bu nedenle e-ticaret siteleri için tavsiye edilen bir taksonomi yapısıdır.
8. Olabildiğince Hızlandırın
Sayfa yüklenme hızı teknik bir durum değildir. Bu bir müşteri hizmetleri sorunudur ve geri planda kalması olasıdır. Bugünlerde iyi yüklenme süresine sahip olmak demek rekabette bir adım önde olmak anlamına gelmektedir. Kissmetrics tarafından sunulan verilere göre e-ticaret sitelerinin yüklenmesi ortalama 6.5 saniye sürmektedir. Bu sürede yaşanacak 1 saniyelik bir gecikme dahi satışlarda %7 düşüş anlamına gelmektedir. E-Ticaret sitelerinin hızı her geçen gün daha iyi bir durumda oluyor mu? Maalesef hayır yıl içerisinde %23 oranında gerileme söz konusu. Bu öne geçmek için önemli bir fırsat anlamına geliyor. Amazon, her 100 milisaniye iyileştirmenin karşılığında %1 kazanç artışı elde ettiğini dile getiriyor.
Yüklenme hızını nasıl iyileştirebilirsiniz?
Bir sitenin açılış hızını iyileştirmenin birçok farklı yolu var. Bunlardan herhangi birisini yaparak Google’ın istediği gibi hızlı açılan bir siteye sahip olabilirsiniz. İşe statik sayfaların önbelleklenmesi ile başlamalısınız. Eğer PHP gibi dinamik diller kullanıyorsanız çeşitli gecikmeler söz konusu olabilir. Bu tür dinamik sayfaları statik hale dönüştürerek site sunucularının sürekli işleme yapmasını ve yüklenme zamanına etki etmesinin önüne geçebilirsiniz.
CSS ve JavaScript dikkat etmeniz gereken diğer noktalardır. CSS Compressor gibi stil dosyalarını sıkıştırabilecek ve daha hızlı yüklenmelerini sağlayabilecek araçlar kullanmayı düşünebilirsiniz.
Aynı zamanda görselleri unutmamalısınız. Herkes ufak dosya boyutlarıyla avantaj sağlamak istediğinde görseller ilk dikkat edilmesi gereken noktalar anlamına gelmektedir ve yükseklik ve genişlik gibi unsurlar gözden kaçabilmektedir. Bir URL ziyaret edildiği zaman tarayıcı sayfada yer alan tüm veriyi indirir ve bunları birlikte işlemeye başlar. Eğer görsel boyutu belirtilmemişse tarayıcı görsel indirilene kadar onun boyutuyla ilgili bir bilgiye sahip olamaz.
Son olarak eğer büyük ve içerik açısından zengin bir siteye sahipseniz sunucu sayısını yükseltmeyi düşünmeli ve aynı anda birden fazla ögenin yüklenebilmesine olanak tanımalısınız.
9. Tüm Sayfaları Hatalar için Takip Edin
Site sayfalarını olası bilinen hatalar için kontrol etmek E-Ticaret SEO denetimini ve kontrolünü gerçekleştirmek için en basit yollardan birisidir. Bilinen yaygın hatalar arasında şunlar yer almaktadır:
- HTML Doğrulama Hataları: Doğrulama hataları varsa siteniz her cihazda ve tarayıcıda farklı görüntülenir ve hatta hepsinin hatalı olma olasılığı dahi vardır. W3C Markup Validator kullanarak gerekli doğrulamaları yapabilirsiniz.
- Bozuk Bağlantılar: Bozuk bağlantıların olması kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler ve bunun sonucunda olumsuz yorumlar alarak otoritenizin zayıflaması söz konusu olabilir.
- Kayıp veya Bozuk Görseller: Eğer görseller kayıpsa veya bozuksa binlerce sayfa içerisinden bunu bilebilmeniz çok kolay olmayabilir. Bu nedenle gerekli kontrolleri gerçekleştirmelisiniz.
- JavaScript Hataları: Eğer ciddi ve tanımlanamayan JavaScript hatalarına sahipseniz yüklenme konusunda çözmeniz gereken problemler var demektir. Bunlar yavaş açılma gibi sorunların yaşanmasına neden olduğu kadar güvenlik sorunlarına da yol açabilmektedir.
Sonuç
Kopya içerik ve bozuk bağlantılar gibi sorunları çözmek önemli faydalar sağlayabilir. Daha teknik olan standartlaştırma ve Schema gibi unsurlara dikkat ederek e-ticaret sitenizin daha iyi arama sıralamasına sahip olmasını sağlamalısınız. Sıralamalarınız ne kadar iyi olursa arama motoru sonuç sayfasındaki varlığınız bir o kadar güçlü olacaktır. Daha fazla trafik alabilir ve gelen trafiği kazanca dönüştürebilirsiniz.
Peki sizler e-ticaret sitenizi denetlerken veya iyileştirme çalışmaları yaparken ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. 🙂
Furkan hocam emekleriniz için teşekkürler. Çok faydalı bir içerik hazırlamışsınız. Web sitenizi ilk gününden itibaren takip ediyoruz. Saygılar.
Merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Bilgilkendirme için teşekkürler , bir çok hatamı buldum düzelticem sayenizde 🙂
Paylaşımlarınız çok iyi tebrik ederim.
Blog sitenizi ilgiyle takip ediyor, okuyorum. Güzel konulara değiniyorsunuz ve buda keyifli bir blog keyfi sunuyor, Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
bilgilendirme için çok teşekkür ederiz dikkat etmediğim noktalar vardı artık oralarıda dikkat edeceğim
eline sağlık bilgilendirme için tşkler yazılarınızın makalesini bekliyoruz takip edicem
Teşekkürler. Websitemizi oluştururken bu içeriklere göre işlem gerçekleştirdik, şuan için proje problemsiz devam ediyor.
Bilgilendirme İçin Teşkkürler. İnsan okudukça ne kadar çok hata yaptığını görüyor
Aslında bu yazdığınız çoğu şey sadece e-ticaret değil herşey için geçerli 🙂
Seo hakkında gerçekten öğrenmem gereken çok şey var
Çok faydalı ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş cidden ellerinize, emeğinize sağlık
teşekürler paylasımlarınız çok faydalı süreklı web sitem için takıp teyım
Bilgilendirme için teşekkürler.
Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
Gerçekten yararlı detaylı ve güzel bir inceleme olmuş teşekkürler 🙂
Bilmediklerimizi sizin sayenizde öğrenebiliyoruz. Elleriniz dert görmesin zihniniz daima açık olsun hocam. Vermiş olduğunuz yararlı bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Çok etkili aslında SEO dediğimiz şey. Sadece düzgün ve bilinçli yapılması gerekiyor.
sayenizde bilmediğim birçok şey öğrendim ve sürekli sitemi geliştiriyorum. emeğinize sağlık.
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık..
Çok güzel ve detaylı bir makale olmuş,
Güzel bir anlatım ve etkili bir dil kullanılmış teşekkürler.
Güzel Bir Anlatım Olmuş Ellerinize Sağlık.
projeme uygulayacagım bakalım artık faydalı yazı emegınıze sağlık
Antalya En uygun Trafik Sigortası Olarak Yakın Takipciziniz.Çok Başarılı Bir Konu olmuş emeğinize Sağlık
Anlatımınız Kalite Ve Etkili Anlatımda Tek Çatı Altında Buluşuyor
Emeklerine sağlık çok güzel olmuş.
Çok akıcı bir anlatım olmuş kaleminize sağlık.
kaliteli bir içerik olmuş yanlız içerikler nedense aylarca sürüyor daha çok içerik görmek faydalanmak isteriz..
Gercekten com güzel bir anlatım ellerinize sağlık.
Çok uzun detaylı bir anlatım olmuş. en kücük ayrıntı bile gözden kaçmamış. Teşekkür ederim Furkan Hocam
Tamam iyi güzel kopya içerik olmasın diyorsunuz ama bir ürünün içeriği hep aynı. Bunu nasıl çevirebiliriz, sırrı nedir? Birde reklam çalışmasıyla ilgili önerileriniz varsa (adwords + instagram) ağırlıklı duymak isterim. 🙂
Merhaba. Güzel bir anlatım olmuş. Takipteyim , Elinize sağlık.
Hocam Teşekkürler. İçeriklerinizle bizleri bilgilendirdiğiniz için.
Güzel Bir Çalışma Olmuş Sağolun
Güzel bir paylaşım olmuş böyle bilgilerin olması bilmeyenleri bilgilendirmiş oldunuz çok teşekkür ediyorum .
harika bir yazı olmuş
E- Ticaret Siteleri Önemlidir Ancak Yanlış Çalışma Ve Dikkatsiz Çalışmalar O Siteyi Batırabilir.
elinize emeğinize sağlık
Kardeşim, blogunda başarılar dilerim.
seo için olmazsa olmaz şey içerik olduğuna göre, bir eticaret sitesinde içeriğin çoğunu da ürün açıklamalası tamamladığından bence en önemli unsurlardan biri ürünlere eklenen tanıtıcı bilgidir. içeriği asla es geçmeyin arkadaşlar
Furkan hocam çok teşekkürler.
Teşekkür ederiz.Son derece bilgilendirici bir yazı olmuş.Elinize sağlık
E-Ticaret sitelerindeki seo açısından en önemli şey açıklama kısmıdır çünkü açıklama kopya ise google bunu umursamaz
eticaret sistemleri için iç seo konusundan da bahsetmeniz mümkünmü ?
Teşekkürler güzel bilgi
Ticaret sitesi kurmak için herhangi bir belge almak şart mı yardımcı olur musunuz?
hocam bir daha ki konunuz da iç seo hakkında bilgi verebilir misiniz
Unutulan bir çok kısıma imza atmışsınız,wordpress seo açısından önemini bahseder misiniz
Gayet başarılı bir yazı olmuş.
Güzel bir paylaşım teşekkürler. E ticaret siteleri için yapıl SEO çalışmaları gerçekten çok önemlidir. Satış yapmak için her zaman üst sıralarda yer almalıdır.
Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.
iyiki siz varsınız ya yoksa umudumuz azalacak..
Güzel bir paylaşım,teşekkürler,emeğine sağlık.
güzel paylaşım yapmışsınız e-ticaret için neler yapılması gerekiyor bunlar hakkında daha detaylı bilgi verseniz dahada iyi olurdu saygılar
Çok teşekkür ederim
bir e ticaret sitesi kurmayı planlıyorum lakin dış seo nasıl olacak yardımcı olur musunuz?
Gerçekten yararlı bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim
Benim sitem e ticaret sitesi değil. Ama yine de ürünleri ekledim katalog tarzı çalışıyorum.Bu kurallara uymam gerekir mi yine de. Çünkü elimden geldiği kadar kendi işimi kendim yapmaya çalışıyor bir taraftan sizin gibi kardeşlerimiz sayesinde işi öğreniyorum.
Pagination da çok önemli, filtreleme yaparken ve kategori sayfası değiştirirken URL’in değişimlerini kontrol altında tutmak gerekiyor.
Çok Sağolun Hocam. Yardımcı oluyorsunuz bizlere.
Gerçekten detaylı bir yazı olmuş elinize sağlık. Özellikle E-Ticaret sitelerinde kopya sayfaların çok olmasının dezavantajlarını öğrenmemiz iyi oldu. Ürün açıklmasının özgün olması çok önemli.
Teşekkür ederiz.Son derece bilgilendirici bir yazı olmuş.
e-ticaret zor iştir bu yola girenlere başarılar
Güzel bir paylaşım olmuş e ticaret Sitesi için yapılan seolar çok önemli bilginize ve emeğinize sağlık
çok yararlı bir konu olmuş teşekkürler
Her ne kadar en üstte olsanız bile isim yapmış olmanız gerekmektedir. Reklam her şey demek değildir bazı zaman.
Emin olun yakın zamanda e ticaret yapmayı düşünürken acaba ssl sertifikası ve birazda halen eskinin nazarında kalmış iç seo çalışmasıyla bir yerlere gelir mi sitem diye düşünürken şu yazı ilaç gibi geldi.
Bu siteden iki şey öğrendim:
1: İç SEO hakkında gayet detaylı bilgiler edindim.
2: E-ticaret siteleri hakkında muazzam bilgiler edindim.
Bakalım takip etmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda neler öğreneceğiz?
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Lütfen web sitemi takipte kalın, sektörel yenilikleri aktarmaya devam edeceğim.
Faydalı bir yazı olmuş dikkate almak gerek sağol hocam.
Teşekkürler çok güzel bir yazıydı.
Güzel bir konu olmuş teşekkürler.
Çok yararlı konu olmuş teşekkürler.
Merhaba,
Çok faydalı bir yazı çalışması olmuş. Sayenizde yaptığımız hataları gördük. Gerçekten çok teşekkür ederiz. 🙂
Teşekkürler gerçekten çok işime yaradı. Faydalı bilgiler vermeniz gurur verici.
Seo yazılarında çok başarılı bireysiniz hocam, yine döktürmüşsünüz. Teşekkürler.
E-ticaret için detay bilgisine ihtiyacımız vardı teşekkürler.
Güzel keyifli bir yazıydı.
Merhaba!
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.